Fitra facebookissa Fitra linkedinissä

Jesse Puljujärven ohje ammattilaisurasta haaveileville junnuille: Tee sitä, mistä tykkäät!

Jesse Puljujärven kausi on ollut yhtä menestystä. Kaksi nuorten MM-kultaa saavuttanut tähtihyökkääjä siirtynee pian taalakaukaloihin NHL-jäille.

pulju2.jpg

Ruotsissa syntynyt, mutta Tornion puolella lapsuutensa viettänyt Jesse Puljujärvi aloitti jääkiekon neljän vanhana. Seura oli Tornion IHC, jossa hän pelasi C-juniori-ikään saakka. Jesse pelasi juniorina myös jääpalloa, jossa voitti kyseisen ikäluokan Suomen mestaruuden. Finaaliottelussa kaatui helsinkiläinen Botnia, ja kuinka ollakaan, Jesse paukutti pelissä joukkueensa kaikki kahdeksan maalia.

Jääkiekon perässä Ouluun 13-vuotiaana

Ollessaan 13-vuotias Jesse teki perheineen rohkean päätöksen. Poika muutti yksin jääkiekon ja sen rinnalla joustavan koulun perässä Ouluun ja liittyi Kärppien C-juniorijoukkueeseen. Kauden aikana pelatussa 30 ottelussa Jesse teki tuhoisaa jälkeä tehoilla 15+26=41.

Seuraavalla kaudella B-junioreissa tahti kiihtyi kymmenellä pisteellä, jonka seurauksena vuoden tulokkaalle luovutettiin kauden päättyessä Heino Pulli -palkinto. Kausi päättyi myös C-juniorien Suomen mestaruuteen, sillä Jesse vahvisti pudotuspeleissä ikäisiään junnukärppiä. Jesse palkittiin myös Huippu-Pohjola -leirin parhaana pelimiehenä.

Kun Jesseltä kysyy, milloin hän tiesi, että hänestä tulee ammattilaiskiekkoilija, vastaus yllättää.

– Kyllä mä sen tiesin vasta kauden 2014-2015 alkaessa, kun tein Kärppiin kolmen vuoden sopimuksen. Totta kai se oli aina ollut haaveena, mutta en osannut odottaa, että näin kävisi, Jesse kertoo.

Liigadebyyttinsä koittaessa syksyllä 2014 Tapparaa vastaan, Jessestä tuli Kärppien seurahistorian nuorin pelaaja 16 vuoden, neljän kuukauden ja kolmen päivän ikäisenä.

#

Yllättävä fysiikka

Jesse onkin yksi joukkueensa kovakuntoisimmista pelaajista 74 ml/kg/min maksimaalisella hapenottokyvyllään sekä isoon kokoonsa nähden poikkeuksellisen hyvällä kehonhallinnallaan.

Nuorukaisen motivaatiosta ja tahtotilasta kertoo paljon se, että oheisharjoitusten alkaessa kello 9.00, hänet löytää usein jo lämmittelemästä pyörän päältä puolta tuntia sovittua treeniaikaa aikaisemmin.

Erityisesti nuorelle kiekkoilijalle fysiikkavalmentaja on tärkeässä roolissa, koska hän tietää oikeat tekniikat, eikä näin tule loukkaantumisia. Fysiikkavalmentajan ohjeet ja tietämys auttavat nuorta kehittämään fyysisiä vahvuuksiaan ja paikkaamaan heikkouksiaan.

#

Kovaa harjoittelua

Jesse on tullut jo nuoresta iästään huolimatta tunnetuksi kovasta työmoraalistaan. Viime kesänä hän harjoitteli lomansa aikana omasta aloitteestaan, koska halusi vielä hioa fysiikkaansa entisestään ennen kauden alkua.

Kun Jesseltä kysyy ohjeita nuorille kiekkoilijoille, jotka haaveilevat samanlaisesta menestyksestä ja urasta kuin kaksinkertaisella maailman mestarilla, niin vastaus on päättäväinen ja napakan lyhyt.

- Jääkiekko on aina ollut minulle se ainoa intohimo ylitse muiden. Jääkiekko on se mukavin asia, jota tykkään tehdä. Eli tee sitä, mistä tykkäät ja tee se tosissasi, niin tuloksia tulee varmasti.

Lue lisää Jesse Puljujärven vinkeistä Nuorten kiekkoilijan treenikirjasta.

#
Selaa lisää liikunta-aiheisia artikkeleita
Maastopyörissä riittää valinnanvaraa
Vinkkien avulla helposti ladulle
Vinkit suksien hankintaan
Kimmo Kanasen vinkit maastoon ja kisoihin
Tekniikkaa parantamalla juoksusta tulee taloudellisempaa
Mikael Granlund on jo nyt näyttänyt parhaillaan pelattavissa mm-kisoissa, millaisesta pelaajasta on kysymys.
Tuloksekkaan vatsatreenin ABC
Triathlonissa löytyy matkoja kaikille.
Oikea koko ja budjetti ohjaavat pyörän ostoa.
Jesse Puljujärven ohjeet nuorille kiekkoilijoille

Yhteystiedot »

FITRA Oulu
Fitra Oy
Yrttipellontie 1
90230 OULU

FITRA Lahti
Fitra Oy
Vesijärvenkatu 15, 3.krs
15140 LAHTI