Fitra facebookissa Fitra linkedinissä

Vesa Keskinen: Elämänasenne ratkaisee

15-vuotiaana Vesa Keskinen sai rajun sydämen tiheälyöntisyyskohtauksen ensimmäisen kerran. Hän kokee sen olleen ennenaikainen kuolema, jonka kohtalo hänelle antoi pysäyttääkseen ja herättääkseen näkemään elämän tarkoituksen. Siihen asti nuori mies oli mennyt täysillä.

Vesa.jpg

Kohtauksissa sydän lyö hyvin nopeasti ja tuntemukset ovat monella tavalla epämiellyttäviä; tuntuu, että pää räjähtää ja sydän hyppää rinnasta ulos lyöntitahdin ollessa minuutissa 300 lyönnin molemmin puolin. Usein seurauksena on myös tajunnan menettäminen. Vesan kohtaukset olivat rajuja fyysisesti ja etenkin psyykkisesti. Maatessaan silloin 15-vuotiaana sairaalan letkuissa, hän ajatteli, että jos tästä vielä selviää, yhtään huonoa ei päivää ei saa enää koskaan tulla. Täysillä meno jatkui, mutta samanaikaisesti itseään henkisesti kehittämällä.

- Koin silloin jonkinlaisen oivalluksen tai valaistuksen, mutta se ei ollut missään nimessä uskonnollista, vaan jonkunlainen tajunnan laajenemisen oivaltaminen. Aloin miettiä ja kehittää omaa luonnettani. Silloin päätin aivan ensimmäiseksi lopettaa kiroilun kokonaan. Siihen asti joka toinen sana alkoi v:llä, s:llä, tai p:llä. Se kuului puberteetti-ikääni. Ensimmäisen ”sydänkohtaukseni” jälkeen en ole kiroillut. Ehkä jos olen lyönyt vasaralla sormeen, on joku ärräpää saattanut tulla kenenkään kuulematta. Kuka on menestynyt kiroilemalla?

Vesa oli kiinnostunut tietoisesta itsensä kehittämisestä, vaikka ei tuohon aikaan vielä täysin ymmärtänyt mitä se tarkoittaa. Mennessään isän oppiin 19-vuotiaana (tai kyläkauppakorkeakouluun, kuten hän itse sitä nimittää) Vesa alkoi miettiä, mitkä asiat johtavat menestykseen ja mitkä jarruttavat sitä.

Vesan tarinan + 14 muuta tarinaa löydät Parempi Elämä –kirjasta:
www.fitrakauppa.fi

arktikkeli-kuvitus-PAREE-tilaakirja.jpg
Selaa lisää artikkeleita
Mika Nevalainen Trainer4Youn toimitusjohtajaksi
Uni on paras lisäravinne
Iltarutiinien ABC
Urheilulääkäri Pippa Laukan kirja on ilmestynyt.
Supermassan tarina nyt kirjana
Makwanin mielestä on lottovoitto elää Suomessa.
Vesa Keskinen haluaa kehittää itseään jatkuvasti
Saimi Hoyerin elämä sai täyskäänteen vuonna 2011.
Makwanin elämässä on riittänyt ala- ja ylämäkiä.
Lihastohtori-blogissa käy kuukausittain noin 100 000 kävijää. Lihastohtorin FB-sivulla seuraajia on yli 22 500. Nyt…

Yhteystiedot »

FITRA Oulu
Fitra Oy
Yrttipellontie 1
90230 OULU

FITRA Lahti
Fitra Oy
Vesijärvenkatu 15, 3.krs
15140 LAHTI