Fitra facebookissa Fitra linkedinissä

Makwan Amirkhani: Kaikki on mahdollista tässä maassa

- En ikinä unohda sitä. Ensimmäinen UFC-ottelu. 30 000 ihmistä kattoo vain mua. Ketä tahansa katson, se kattoo mua. Joka ikisellä screenillä on mun kuva ja nimi. Käytän koko biisin mennessäni häkkiin, moikkaan ihmisiä, halaan, menen selfieihin mukaan, kiitän sillä heitä, että ovat tulleet katsomaan. Mulla on niin hyvä fiilis. Ajattelen, että vedän sen hyppypolven, vaikka tulisin tyrmätyksi. Tiedän mitä ihmiset kotikatsomoissa ajattelee. Mä laitan niille jauhot suuhun. Mä oon tehnyt niin paljon töitä tän eteen.

makwan.jpg

Makwan Amirkhani, Iranin kurdi on saanut nimensä vuoren mukaan. Perhe on kokenut kovia. Iranista he pakenivat Irakiin, jossa asuivat pienessä käsintehdyssä savimajassa. Sieltä isä lähti sotimaan ja oli poissa kuukausia. Tullessaan takaisin häntä oli ammuttu. Radiossa ei koskaan sanottu jonkun kuolleen, vaan puhuttiin aina ampumisesta, ettei herätettäisi pelkoa kylässä. Makwanin äiti Zarin kuunteli radiosta kuinka hänen miestään oli ammuttu. Se tapahtui yli kymmenen kertaa yhdentoista vuoden aikana.

- Olin syntyessäni todella kipeä. Mutsi ja faija yrittivät pitää mua elossa antamalla makeisia ruoaksi, jotta saisin energiaa pysyäkseni elossa. Kaikesta terveellisestä oksensin heti. Kaikki vanhemmat kielsivät lapsiaan leikkimästä mun kanssa. Kun Irakiin syttyi varsinainen sota, meidän oli pakko lähteä pakoon. Siirryttiin leiritykseen kolmeksi vuodeksi. Yksi mun pikkuveljistä kuoli. Se ylitti katua hupparin huppu päässä ja auto ajoi sen yli. Tekijää ei koskaan saatu kiinni. Mutsin mutsi paloi kuoliaaksi, kun kamina kaatui sen päälle. Hitto kun ihmiset joskus kokisivat edes muutaman sekunnin sellaista elämää, joka on oikeasti vaikeeta, he kiittäisivät Jumalaa joka päivä siitä, että ovat syntyneet Suomeen.

Amirkhanin perhe onnistui saamaan turvapaikan Vaasasta Makwanin ollessa 4-vuotias. Hän muistaa miten paljon itki joutuessaan hoitopaikkaan siskonsa kanssa ja eroon vanhemmistaan. Vanhempien tullessa takaisin sisarukset eivät halunneet lähteä. He saivat ensimmäistä kertaa elämässään leikkiä leluilla.

Makwanin tarinan + 14 muuta tarinaa löydät Parempi Elämä -kirjasta:
www.fitrakauppa.fi

Tilaa Parempi elämä
Selaa lisää artikkeleita
Mika Nevalainen Trainer4Youn toimitusjohtajaksi
Uni on paras lisäravinne
Iltarutiinien ABC
Urheilulääkäri Pippa Laukan kirja on ilmestynyt.
Supermassan tarina nyt kirjana
Makwanin mielestä on lottovoitto elää Suomessa.
Vesa Keskinen haluaa kehittää itseään jatkuvasti
Saimi Hoyerin elämä sai täyskäänteen vuonna 2011.
Makwanin elämässä on riittänyt ala- ja ylämäkiä.
Lihastohtori-blogissa käy kuukausittain noin 100 000 kävijää. Lihastohtorin FB-sivulla seuraajia on yli 22 500. Nyt…

Yhteystiedot »

FITRA Oulu
Fitra Oy
Yrttipellontie 1
90230 OULU

FITRA Lahti
Fitra Oy
Vesijärvenkatu 15, 3.krs
15140 LAHTI