Fitra facebookissa Fitra linkedinissä

Elätkö kuten opetat Pippa Laukka?

Suomen suosituimpien urheilulääkärien joukkoon kuuluva Pippa Laukka on nyt myös kirjailija. Urheilulääkäri-kirja opastaa, miten treenata terveenä ja liikkua monipuolisesti. Kirja käy läpi yleisimpiä urheiluvammoja, niiden ennaltaehkäisyä sekä käytännön hoitoa. Kirja pureutuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin mm. unen, mielen ja fyysisen suorituskyvyn kautta.

Pippa_pieni2.jpg

Mitä hyvinvointi tarkoittaa Pippa Laukka?

- Avain omaan hyvinvointiin on säilyttää yhteys itseensä. Ajoittain tekemättömät askareet ja työt ajavat oman mielen ja toiminnan liian impulsiiviseen moodiin. On pakko vastata sähköposteihin iltaisin, tekemisen pakko ja intohimo työhön sysää toimimaan. Prioriteetit hämärtyvät, tekeminen ja sen pakko hallitsevat, joka johtaa siihen, että läsnäolo kärsii. Itsestä tulee enemmän matkustaja kuin kuljettaja omassa elämässä.

Miten pidät itsesi kunnossa?

- Pidän itseni kunnossa ja elämänlaatua yllä olemalla terveellä tavalla itsekäs. Pysyäkseni kunnossa tarvitsen säännöllistä yksinoloa ja yhteyttä luontoon. Asun paikassa, jossa metsä on vieressä, joten minulla on hyvät puitteet ulkoiluun ja metsäterapiaan. Siellä saan tuuletettua sekä päätä että kroppaa.

Mitä harrastat?

- Harrastan triathlonia, joka on monipuolinen ja vaativa laji. Ratsastus on rakas ja pitkäaikainen harrastus ja käyn ratsastamassa viikoittain. Ratsastus kehittää keskivartalon lihaksistoa ja triathlonissakin keskeistä keskivartalon tukea. Säännöllinen harjoittelu pitää hyvässä kunnossa, ei pelkästään fyysisesti vaan auttaa myös jaksamaan työssä ja arjessa.

Pippa_pieni1.jpg

Puhut paljon yöunien merkityksestä. Kerro lisää.

- Nukun 8–9 tuntia/yö pysyäkseni terveenä ja vireänä. 7 tunnin yöuni on minulle liian vähän, silloin olo on tahmea ja flunssainen. Päivärytmin pidän säännöllisenä, koska silloin jaksan harjoitella. Tämän vuoksi luovuin jo vuosia sitten yötöistä sairaalapäivystyksessä. Maajoukkuetyössä matkustelua tulee 5–10 viikkoa vuodessa. Maiden välisiin aikaeroihin sopeudun yleensä hyvin, koska teen jo etukäteen suunnitelman matkan uni-valverytmiin, jolla edesautan sisäistä kelloani sopeutumaan aikaeroon.

Kuinka tarkka olet ravinnon suhteen?

- Ravinnon suhteen uskon puhtaisiin raaka-aineisiin ja lähiruokaan. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista ja ruuan suhteen kaihdan hifistelyä. Makaronilaatikon jälkeen arvostaa gourmet’a ja päinvastoin. Ravintolisiä en käytä, vitamiineista käytän D-vitamiinia 100mikrog/vrk, sillä uskon, että sillä on merkittävä vaikutus palautumiseen ja immuniteettiin. Riittävän nesteytyksen suhteen olen tarkka. Juon 2–3 litraa vettä päivittäin, tästä osa on vihreää teetä, jota on hanavettä miellyttävämpi nauttia esimerkiksi työpöydän ääressä. Teen suhteen olen todellinen hifistelijä!

Kuvat: Nina KaverinenUrheilulääkäri-kirja vastaa yleisiin liikkujien kysymyksiin, mm. flunssasta, mykoplasmasta, palautumisesta ja vamman kuntoutuksesta. Kirjassa on mukana myös lukuisia potilastarinoita.

Pippa Laukka käsittelee aiheita omalla persoonallisella ja käytännönläheisellä otteellaan. Kirja on suunnattu niin aktiiviliikkujille kuin urheilijoillekin. Se soveltuu tavoitteelliselle kuntoilijalle, yksilö- ja joukkueurheilijalle sekä kaikille liikunta- ja lihashuoltolan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Lue lisää kirjasta:

#
Selaa lisää artikkeleita
Mika Nevalainen Trainer4Youn toimitusjohtajaksi
Uni on paras lisäravinne
Iltarutiinien ABC
Urheilulääkäri Pippa Laukan kirja on ilmestynyt.
Supermassan tarina nyt kirjana
Makwanin mielestä on lottovoitto elää Suomessa.
Vesa Keskinen haluaa kehittää itseään jatkuvasti
Saimi Hoyerin elämä sai täyskäänteen vuonna 2011.
Makwanin elämässä on riittänyt ala- ja ylämäkiä.
Lihastohtori-blogissa käy kuukausittain noin 100 000 kävijää. Lihastohtorin FB-sivulla seuraajia on yli 22 500. Nyt…

Medialle »

Kirjojen kannet

Haluatko kirjailijaksi? »

Ota meihin yhteyttä

Uutiskirje »

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot »

FITRA Oulu »
Fitra Oy
Kempeleentie 5
90400 OULU

FITRA Lahti »
Fitra Oy
Vesijärvenkatu 15, 3.krs
15140 LAHTI